Nov 04 2023

LU ROIS


“Obrir els ulls
Veure-ho tot nou
El què era tan clar, semblava clar,
just ara ho és”
Un nou començament, una sacsejada. Remoure’s, reaprendre i transformar-se. Enamorar-se a l’instant de l’estrany que ha arribat per quedar-se. I sorprendre’s en descobrir que no és un fre per l’art, ans al contrari: un nou estímul i un impuls que fa emergir un món –també en allò musical- completament ignot i per descobrir.La cantant, pianista i compositora sabadellenca Lu Rois va debutar l’any 2014 amb el disc “Camí del far”. Vindria poc després l’EP “Cau de lluna” i el segon llarg, “Clarobscur” (2017). En tots ells ja s’intuïen els ingredients que atorguen personalitat a la seva música: una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons carregades de sensibilitat. Elements que ara es projecten encara amb més fermesa en el nou disc “Microcosmos”.
“És ara i aquí on rau la vida i batega el cor”

“Microcosmos” és un disc que gravita sobre la maternitat, en totes les seves cares i accepcions. Comença amb la dona que acaba de ser mare i acaba amb la mare que ja no hi és. Celebra la nova vida amb la mirada i el tacte. Però també dóna veu a molts silencis, buidors i solituds. Escampa les pors cantant-les al vent. I desprèn, per sobre de tot, amor.

En aquesta nova aventura, Lu Rois ha comptat amb dos grans aliats, la també teclista Laia Vallès i el guitarrista Santi Careta. La transformació també ha estat musical: totes tres juntes van construir una nova sonoritat, flonja i acollidora, en un procés orgànic i col·laboratiu, experimentant fins a diluir el piano en un mar de pedals i sintetitzadors. En la nòmina de col·laboradors del disc també hi trobem Edi Pou (Za!) i Sara Fontán, que aporten les seves textures sonores a “Andròmeda”.

“Recollirem les nostres ombres
I ens enriurem del què vam ser
Tota aquesta tristesa esdevindrà cançó,
escamparem les pors, cantant-les al vent”

Suscribete para bailar

Obtén toda la información más reciente sobre eventos, ventas y ofertas.