May 23 2024

Dijous 23 de maig acollim el documental  “ELS ALTRES CAMINS DE L’AIGUA. Fent visible el que és invisible”, de la periodista Carme Verdoy i el fotoperiodista Raül Clemente. Un reportatge que s’endinsa al món de les mines d’aigua de Sant Feliu, un patrimoni desconegut per molts.

L’entrada serà lliure amb taquilla inversa.

Tot comença quan, amb el propòsit de descobrir i donar a conèixer aquest patrimoni hidràulic subterrani de les mines d’aigua a l’entorn santfeliuenc, un equip format pels santfeliuencs Jaume Campos, Josep Menargues i Oriol Valls estudia i explora des de fa tres anys les mines d’aigua de Sant Feliu. Un patrimoni hídric ignorat durant molt de temps que en època de sequera pren més rellevància que mai. A través d’una peça periodística, la Carme i el Raül han volgut explicar la seva història i fer-ne ressò.

Aquest reportatge pren molta importància en un context de sequera on cal prendre consciència que l’aigua és imprescindible, però alhora també és un recurs escàs. Per això, els autors i els protagonistes plantegen que convé aturar-se a reflexionar sobre el valor que té l’aigua, la relació que hi tenim i el paper que juga en relació amb el territori més proper, tant en qüestions com l’agricultura, com l’entorn natural o el nostre dia a dia.

Amb el testimoni de la Carme Verdoy i el Raül Clemente, però també dels protagonistes de la peça audiovisual, el reportatge pretén ser un punt de reflexió per preguntar-nos d’on prové l’aigua que raja de l’aixeta, o fins i tot anar més enllà i descobrir com ha canviat l’abastiment d’aigua en els últims cinquanta anys en un lloc com Sant Feliu.

L’entrada serà lliure amb taquilla inversa.

Subscriu-te per ballar

Obtingues tota la informació més recent sobre esdeveniments, vendes i ofertes.